Torrevieja

Hjælp til indskrivning i Torrevieja Kommune

Danske Gitte Lund Thomsen vil være behjælpelig ved indskrivning i Torrevieja Kommune.

I hele oktober måned vil der være hjælp at få når man indskriver sig i Torrevieja Kommune.

Hos Censo y Estadísticas vil blandt andet danske Gitte Lund Thomsen være til stede. Gitte sidder i byrådet med ansvar for udlændinge.
Gitte Lund Thomsen vil være til stede om morgenen når der åbnes og en anden af hendes medarbejdere, Jean-Paul, vil være der fra klokken 13.00-14.00.
Costa Blanca Netavis har været i kontakt med Gitte Lund Thomsen for at høre lidt mere om initiativet.

Grunden til, at man netop nu yder denne hjælp, er, at man vil sikre sig at de mange englændere der bor i området får mulighed for at få sig indskrevet inden Brexit træder i kraft.
–  Når det er sagt så vil jeg se på mulighederne for at hjælpe alle nationaliteter med indskrivning i Torrevieja, udtaler Gitte.

Servicen har tidligere været der, mens PP sidst sad ved roret i kommunen. Men de sidste fire år, under andet styre, har der ikke været hjælp at hente på dette område.

Det handler om, at man fra kommunens side ønsker, at alle de der reelt bor i byen (man mener det er omkring 120.000 personer) bliver registreret. En tælling tidligere i år viste, at der lige nu er registreret 85.000 personer. En del mindre end det reelle antal.

Torrevieja Kommune ønsker så mange som muligt af dem der rent faktisk bor i byen, bliver registreret som residencia, men hvis ikke, så i det mindste empadronamiento (indskrivning i kommunen).

– På Censo y Estadísticas er der personale, der forstår engelsk, men det er til stor frustration for både brugere og personale at der derfra skal ekspederes så mange der ikke taler spansk og det forsøger vi så at få rettet op på, udtaler Gitte Lund Thomsen.

– Målet er at få et reelt billede af hvem der bor her. Det gælder om at give europæere et incitament til at blive residente i Spanien, hvis man tilbringer det meste af sin tid her.

 

Kommentarer