Orihuela Costa

Kend reglerne i Spanien

Policia Local giver bøder ved overtrædelser af corona-restriktioner.

Om kort tid – den 27. juni 2020 – kan man igen med god samvittighed tage til Spanien.

Det danske Folketing og Udenrigsministeriet har ændret deres rejseanbefalinger, så man fra den 27. juni kan rejse til Spanien, i stedet for, som tidligere meldt ud, den 31. august.

Det betyder sikkert, at mange danskere vil til Costa Blanca. På ferie eller ned at se til egen bolig. Mange danskere har bolig Costa Blanca, og det har været svært, næsten umuligt, at få holdt opsyn med den gennem længere tid.
Derfor forventes det, at mange danskere i næste uge kommer til Spanien.

Spanien åbnede sine grænser den 21. juni. Fra den dato kunne man rejse ind i landet, og det har mange allerede benyttet sig af. Ikke så mange danskere endnu, men folk fra andre lande.

Det er imidlertid vigtigt, man sætter sig ind i hvilke regler og restriktioner der gælder i landet i forhold til at leve med coronavirussen, som stadig er blandt os – og hæfter sig specielt ved den region man vil besøge. Der kan være mindre regionale forskelle på hvordan man håndterer coronareglerne.

Kort fortalt skal man bære mundbind, hvis den sociale sikkerhedsafstand på 1,5 meter ikke kan opretholdes. Det er ikke en venlig henstilling, men et krav!

Man skal overholde de regler der er gældende i denne tid, som vi ikke har været vante til. Blandt andet er der åbningstider på strandene. Som hovedregel er strandene på Costa Blanca åbne fra 08.30-20.30.
Læs de skilte og informationer der er på den strand du vil besøge, og ret dig efter dem.
Politiet uddeler store bøder, hvis man ikke overholder tiderne. Op til 600 euro i bøde for at opholde sig på strandene udenfor åbningstiden.

Er man på restaurant eller bar, skal man ikke sidde med mundbind, mens man er ved sit bord. Men hvis man forlader sin plads, for at gå på toilet, ud at ryge eller andet, skal man tage mundbindet på. Man skal altid have et mundbind med sig. Det er umuligt at gå ud i det offentlige rum uden at komme i en situation hvor det er påkrævet at tage det på. Og igen, bøderne er store hvis man bliver taget i ikke at følge reglerne. Op til 1000 euro for overtrædelse.

Der er faktisk udstedt et kongeligt dekret, udstedt den 20. juni, der fortæller det er obligatorisk altid at have et mundbind/maske med sig i det offentlige rum.


Strande i Torrevieja har informeret om åbningstiderne.
Også i Torrevieja er det fra 08.30 til 20.30 man må opholde sig på strandene.

 

Kommentarer