Orihuela Costa

Nye normaltilstand går i gang i dag

Hele Spanien er nu åben og klar til at modtage turister.

I dag, søndag den 21. juni, ophører den sidste nødretstilstand i Spanien.

Det er snart 100 dage siden Spanien lukkede ned, og befolkningens bevægelsesfrihed blev begrænset. Ikke mindre end 6 gange har regeringen anmodet om – og fået – forlænget nødretstilstanden, skriver The Leader.

Fra den 21. juni vil det igen være muligt for turister fra andre lande at komme til Spanien, og der ventes i den kommende uge stort ryk-ind ved turiststederne.

Pandemien er nu under kontrol i det meste af verden, således også i Spanien, og landet går ind i det der benævnes som den nye normaltilstand.

Der vil stadig være restriktioner, selv om alt nu er åbent og stort set alle dele af samfundet er kommet i gang igen.
Der skal bæres ansigtsmaske hvis den sociale afstand på 1,5 meter ikke kan overholdes. I praksis vil det sige, at man i butikker og på befærdede gader skal have maske/mundbind på.
Grunden til dette er, at covid-19 stadig er blandt os, den er ikke udryddet. En vaccine eller en kur mod sygdommen er endnu ikke klar. Først når det bliver tilfældet, kan man slække mere på restriktionerne.

Når landet går ind i den nye normaltilstand overgår styringen og kontrollen med epidemien til regionerne. Indtil nu har det været landets regering, med Pedro Sánchez i spidsen, der har svunget taktstokken.
Nu bliver det regionsregeringerne der tager over. Det kan betyde, at der kan forekomme forskelligheder regionerne imellem, på hvordan man vælger at løse opgaven med fortsat at holde corona nede på et lavt niveau.

I løbet af næste uge vil det igen være muligt at besøge et andet EU-land og et land i Schengen-området.
Danskerne må nu fra den 27. juni rejse ud i verden. Udenrigsministeriet har ændret sine rejseanbefalinger, så man allerede om en uge kan tage afsted. Tidligere hed det den 31. august.

Der advares fra sundhedseksperter om, at der er risiko for, at flere kan blive smittet når der åbnes op i Europa. Men ingen er længere bange for, at sundhedssystemet igen kan blive løbet over ende, som det skete i starten af pandemien.

Det pointeres, at alle, lokale som turister, skal overholde de få regler der har vist sig at være særdeles virksomme i kampen mod coronavirus. Holde afstand og vask hænder/sprit hænder af.

 

 

 

 

Kommentarer