Orihuela Costa

Nye normaltilstand

Maske skal bæres selv om den nye normaltilstand er her.

Efter 98 dages undtagelsestilstand, vågnede Spanien søndag/mandag op til en ny virkelighed.

Coronavirussen har sat dagsordenen de sidste måneder. Nødretstilstande med begrænset bevægelsefrihed og mange lukkede butikker er noget af det vi oplevede. Det er slut nu.

Desværre døde 28.232 mennesker som følge af Covid-19, og ikke mindre end 245.938 blev smittet med corona.

Nu har regionerne taget over med hensyn til at udstikke regulativer og restriktioner for regionens befolkning. Det betyder, der kan forekomme forskelle regionerne imellem.

I Region Valencia, som vi hører til, er det et krav, at man bærer mundbind, hvis den sociale afstand på 1,5 meter ikke kan opretholdes. Butikker, markeder, menneskefyldte gader er nogle af de steder man skal regne med at have mundbind på for at være der. I  al offentlig transport skal man have mundbind på – uanset antallet af passagerer.
Strandene vil være opdelt, så sikkerhedsafstanden kan opretholdes. Det betyder blandt andet, at der ikke kan være så mange på stranden som der normalt ville være på dette tidspunkt af året.

Premierminister Pedro Sanchez har understreget, at fagfolk påpeger, det er nødvendigt stadig at tage forholdregler og holde høj hygiejne, fordi “virussen kan komme tilbage og kan starte en anden bølge, som skal undgås for enhver pris”.

Mange spørger hvor længe man skal blive ved med at følge udstukne regler, gå med mundbind og andet. Det er der ingen der på nuværende tidspunkt kan sige noget om. Det afhænger af hvorledes coroanvirussen udvikler sig og om man formår at lave en vaccine eller andet middel til at bekæmpe sygdommen.
Salvador Illa, landets sundhedsminister siger, at det er det enkelte menneske der ved sin adfærd kan være med til at bekæmpe virussen.

 

 

 

Kommentarer