Information

Spansk økonomi har det godt

EU-kommissionen roser Spanien.
Mens mange EU-lande mister den økonomiske pust, vokser den spanske økonomi flot.
Europa-Kommissionen har barslet med en ny prognose, der viser medlemslandenes økonomiske vækst – eller mangel på samme. Den viser, at den spanske økonomi forventes at vokse med 1,9 procent i år og med 1,5 procent de følgende år.
Vores broderland Sverige klarer sig derimod skidt. De ligger på en næstsidste plads over voksende økonomier blandt EU’s 28 lande – kun overgået af Italien. Sverige ligger på en vækst på blot 1,1 procent – 0,3 procent lavere end forventet.
Den spanske arbejdsløshed er dog stadig meget høj. 13,9 procent i år med et forventet fald til 13,3 procent næste år, 2020.
Europa-Kommissionen har mange roser til Spanien. Trods regeringskriser har landet vist sig i stand til at takle de økonomiske problemer og komme flot ud af dem. Den politiske situation i landet har således ikke haft indflydelse på muligheden for at fremsætte og få vedtaget et budget, til trods for 4 år med forskellige mindretalsregeringer.
Danmark ligger lunt i svinget. Kommissionen havde forventet en vækst på 1,7 procent i 2019, men det er nu opjusteret til 2 procent.
I 2018 voksede dansk økonomi med 2,4 procent – mod en forventet vækst på 1,5 procent.
Brexit og en handelskrig mellem USA og Kina kan dog ramme Danmark hårdt vurderer Europa-kommissionen.

 

 

Kommentarer