Information

Varmt efterår forude

Efteråret tegner til at blive varmt og solrigt.

De spanske meteorologer spår, at efteråret vil blive varmt – varmere end normalt.

Efteråret fortsætter hvor sommeren slap. Sommeren var varmere end sædvanligt, og det mener meteorologerne også efteråret bliver.

I dag, den 23. september, er den officielle første efterårsdag med start klokken 09.50. Det vurderes, at temperaturerne i gennemsnit vil være 0,6 grader højere end de plejer at være. Det lyder ikke umiddelbart af meget, men vejreksperterne fortæller det er en del. Specielt med tanke på de meget store udsving der er og har været i vejret i år.

Sommeren 2019 slutter med at være 0,8 grader varmere end vanligt, og ender med en gennemsnitstemperatur på 23,8 grader set over hele døgnet.

Selv om det lige har regnet meget, har der været mindre nedbør generelt i Spanien i år, men i vores region Valenciana, har der været mere end der plejer at være. Hele 25 procent mere.

Alene forrige uges nedbør i vores del af Spanien svarer til et helt års nedbør der kom på bare en enkelt dag, skriver AEMET, statens meteorologiske institut.

Tropiske nætter har der været en del af (temperaturen kommer ikke under 20 grader) fortæller de. De gennemsnitlige temperaturer var i juni, juli og august de højeste der er målt siden 1880.

September har vist sig foranderlig, som den plejer, blot mere til ekstremerne her midt i måneden, med den voldsomme mængde nedbør. Ofte er september varm og sommerlig.

Allerede i august kom der voldsomme regnmængder. I Alicante blev der den 20. august målt 87 mm nedbør. Regnmængden mellem den 10. og 16. september var i gennemsnit i Vega Baja 153 mm – mere end der er set de sidste 100 år. Gennemsnittet er normalt på 6 mm, skriver AEMET.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer